Inhuren van een freelance SEO-tekstschrijver

Maar liefst 93% van alle online-ervaringen begint met een zoekmachine. Dit laat wel zien hoe belangrijk SEO is in de digitale wereld. Als je zoekt naar informatie, producten of diensten, dan maak je gebruik van een zoekmachine.

Ben je niet goed vindbaar in de zoekresultaten? Dan loop je potentiële klanten mis. 

In deze blog neem ik je mee in het samenwerken met een freelance SEO-tekstschrijver. Waarom zou je hiervoor kiezen en wat zijn de voordelen? En hoe kan Tekst123 jou verder helpen? 

Wat is SEO?

Voordat ik je meer vertel over het inhuren van een freelance SEO-tekstschrijver, wil ik je eerst kort uitleggen wat SEO is. 

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dat zoekmachine optimalisatie. Met dit proces optimaliseer je je website voor zoekmachines. Deze optimalisatie zorgt ervoor dat zoekmachines je website beter begrijpen. Hierdoor word je hoger weergegeven in relevante zoekopdrachten.

Het doel van SEO is dus hoger ranken in organische zoekresultaten. Je trekt hiermee relevante en geïnteresseerde bezoekers aan. Deze bezoekers zullen sneller overgaan op een gewenste actie, zoals het aanschaffen van een product.

Verschil tekstschrijver en SEO-tekstschrijver

Het is van belang het verschil te begrijpen tussen een tekstschrijver en een SEO-tekstschrijver. Ze zijn allebei waardevol, maar ze schrijven teksten voor andere doeleinden. Het verschil tussen de twee licht ik hieronder toe.

Doelstellingen

Een 'tekstschrijver richt zich voornamelijk op het leveren van boeiende, informatieve en overtuigende content. Een SEO-tekstschrijver wil niet alleen de lezer boeien, maar ook Google. Het doel van SEO-teksten is betere vindbaarheid en daarmee hoger scoren in zoekresultaten.

Focus op zoekwoorden

Een SEO-tekstschrijver verwerkt relevante zoektermen in de tekst om de content te optimaliseren voor zoekmachines. Deze termen moeten strategisch geplaatst worden in de tekst, zonder dat het invloed heeft op de leesbaarheid of kwaliteit.

Structuur en opmaak

Als tekstschrijver houd je je logischerwijs bezig met de structuur en opmaak van een tekst, maar niet in dezelfde mate als een SEO-tekstschrijver. SEO-teksten bestaan uit koppen, subkoppen, bullet points, interne en externe links en nog andere SEO-vriendelijke elementen. Dit maakt de tekst beter leesbaar, maar ook makkelijker te indexeren. 

Waarom zou je een freelance SEO-tekstschrijver inhuren?

Je moet een artikel schrijven voor op je website, maar het enige wat er tot nu toe gebeurd is een staarwedstrijd met je beeldscherm. Het vervelende is dat je die wedstrijd ook nog eens verliest. In de tussentijd heb je wel bedacht welke boodschappen je nodig hebt en waar dat ene schroefje voor was die je over had bij het in elkaar zetten van je bed. De tekst daarentegen, die blijft uit. 

Je verwacht misschien dat het schrijven van een tekst iets simpels is. Vaak wordt er gedacht: dat doe ik wel even. Totdat je zelf een tekst moet schrijven en je realiseert dat je inspiratie en motivatie verdwenen zijn.

Tuurlijk, schrijven is niet het meest gecompliceerde wat er is, maar het ligt eraan waarvoor je schrijft. Schrijf je een simpele mail of een sollicitatiebrief? Dat lukt de meeste mensen wel. Wil je meer klanten binnenhalen met pakkende teksten? Daar verlies je de meeste mensen. 

Een freelance SEO-tekstschrijver komt je goed van pas als je geen woordkunstenaar bent of je tijd simpelweg ergens anders aan wilt besteden. Welke voordelen deze samenwerking oplevert, zal ik je hieronder vertellen.

Expertise en professionaliteit

Om te beginnen brengt een freelance tekstschrijver vaak jarenlange ervaring met zich mee. Ze begrijpen hoe je een tekst moet schrijven en hoe je deze moet optimaliseren voor zoekmachines, zoals Google en Yahoo. Het resultaat? Een hogere zichtbaarheid in de zoekresultaten, meer bezoekers en daarmee meer potentiële klanten.

Tijdsbesparing

Het schrijven van hoogwaardige content bespaart je tijd en moeite. Je hoeft niet meer urenlang naar je scherm te staren om er een paar zinnen op het digitale papier te zetten. Door een professioneel in te huren, kun jij je focussen op andere aspecten van je bedrijf die meer aandacht vereisen. 

Kostenbesparing

Een freelance tekstschrijver inhuren voor grote projecten is een flinke investering, maar het kan je ook juist kosten besparen. Er hoeft niet geïnvesteerd te worden in dure advertentiecampagnes, ziektekosten, reiskosten en ga zo maar door. Een freelance tekstschrijver werkt op afstand voor een vaste prijs. 

Voordelen van mijn services

Nu is het tijd voor mijn favoriete onderwerp: ikzelf. Geen zorgen, ik zal niet naast mijn schoenen lopen. Het is daar behoorlijk druk heb ik gehoord ;). Het spijt me, deze woordgrappen zitten bij het beroep inbegrepen.

Hieronder zal ik je meer vertellen over de unieke voordelen van samenwerken met Tekst123.

Maatwerkoplossingen voor elk project

Als je een enkele tekst nodig hebt, dan kun je deze direct bestellen. Echter, ik begrijp ook dat ieder project anders is. Elk bedrijf is uniek en verdient daarom een op maat gemaakte oplossing. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een x aantal blogs? Wil je een hele website laten schrijven? Of ben je op zoek naar teksten voor producten die je aanbiedt? Tekst123 staat voor je klaar. Ik luister naar de persoonlijke behoeften, doelstellingen en de doelgroep van jouw bedrijf. 

Snelle en betrouwbare service

Tijd is kostbaar en daarom streef ik naar efficiënte service. Ik reageer snel en teksten die je direct besteld, worden binnen 1 tot 3 werkdagen geschreven. Mocht er een revisie nodig zijn, dan kun je deze binnen 2 werkdagen verwachten. Ik wil voorkomen dat er kostbare tijd verloren gaat. 

Diepgaande kennis van SEO en copywriting

SEO is meer dan het toevoegen van een aantal zoekwoorden aan je tekst. Het vereist een diepgaand onderzoek van algoritmes, het zoekgedrag van gebruikers en contentstrategieën. Tekst123 levert hoogwaardige content die zoekmachines en jouw doelgroep aanspreekt. 

Ben je overtuigd? Dan kun je direct een online tekst bestellen of je kunt contact met me opnemen via de mail. 

Wat heb ik tot nu toe bereikt?

Als SEO-tekstschrijver houd ik me bezig met het schrijven van verschillende soorten teksten, ieder met een uniek onderwerp. Tot nu toe heb ik voornamelijk de volgende soorten tekst geschreven:

 • Artikelen
 • Blogs
 • Brochures
 • Landingspagina's
 • Gehele website
 • 'Over ons' pagina's
 • Productomschrijvingen
 • FAQ-pagina's
 • Webteksten
 • Whitepapers

Ik richt me niet specifiek op één onderwerp. Als ik ergens geen kennis van heb, dan zal ik me erin verdiepen. Voor mij is dit ook een leerzaam proces. De vele onderwerpen die ik heb mogen behandelen, brengen me veel kennis bij. Ik benoem hieronder een aantal onderwerpen waarover ik geschreven heb.

 • Bakken
 • Bouw
 • Dropshipping
 • Elektronische apparaten
 • Maritieme sector
 • Naaimachines
 • Palletweegschalen
 • SEO
 • Shopify
 • Social media
 • Vernalisatie
 • Watervilla's
 • Website laten maken
 • Webshop laten maken
 • Zorgverzekeringen

Wil je een kijkje nemen in een aantal projecten die ik hierboven benoemd heb? Klik dan op de onderstaande knop.

Tekstschrijfproces

Wensen bespreken

Zoekwoorden-analyse

Schrijven van de tekst(en)

Eerste revisie

Stap 1: Wensen bespreken

Wil je direct een enkele tekst bestellen? Dan kan dit via de homepagina. Vul het formulier in en betaal gelijk. Binnen 1 tot 3 werkdagen ontvang je de tekst. Als je een groter project wilt bespreken, kun je me mailen.

Stap 2: Zoekwoordenanalyse

Voordat ik ga schrijven, doe ik een zoekwoordenanalyse. Kort gezegd doe ik onderzoek naar zoekwoorden die verband houden met je bedrijf, producten, diensten en/of branche. Ik kijk hoe vaak er gezocht wordt naar een zoekwoord en ik analyseer de concurrentie. 

Stap 3: Schrijven van de tekst(en)

Mijn onderzoek naar zoektermen en het onderwerp zijn gedaan, dus nu begint het schrijven. Om welke tekst of hoeveel woorden dit gaat, is afhankelijk van jouw persoonlijke project.

Stap 4: De eerste revisie

De eerste versie is af en deze deel ik met je via een Google Document. Ben je tevreden over de tekst? Is het de juiste schrijfwijze? Mis je nog iets? Verbeteringen voer ik binnen 2 werkdagen door. 

Zoals beloofd zit er geen addertje onder het gras. De gratis tekst wordt aangeboden om kennis te maken met mijn services. Bevalt het je? Dan kunnen we een samenwerking aangaan.

Wanneer uw Website klaar is, gaat deze live! Het onderhouden en aanvullen is aan ons de taak. Dit doen we op basis van u gekozen pakket. Vanaf dit moment kunnen we beginnen met de echte SEO optimalisatie.

Schrijven van teksten uitbesteden?

In deze blog heb ik uitgelegd wat een freelance SEO-tekstschrijver voor je kan betekenen. Er is besproken waarom dit een slimme zet kan zijn en welke voordelen het met zich mee brengt. Voordat ik hier meer over vertelde, heb ik je eerst een korte definitie van SEO gegeven. 

SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie, is belangrijk in de digitale wereld. Het bepaalt hoe goed jouw website gevonden kan worden in zoekmachines. Dit bepaalt hoeveel potentiële klanten je bereikt.

Het verschil tussen een tekstschrijver en SEO-tekstschrijver is ook aan bod gekomen. SEO-tekstschrijvers focussen zich op content die informatief is, maar ook goed vindbaar in zoekmachines.

Maar waarom zou je kiezen voor Tekst123? Ik bied maatwerkoplossingen aan voor elk project, aangezien geen enkel bedrijf of product hetzelfde is. Ook kun je direct een tekst bij me bestellen. Ik bied niet alleen oplossingen op maat, maar ook snelle service en uitgebreide kennis van zowel SEO als tekstschrijven. Als kers op de taart heb ik ervaring met verschillende tekstsoorten en onderwerpen. Mocht ik ergens geen verstand van hebben, dan komt dat wel na een grondig onderzoek.

Dus, ben je op zoek naar hoogwaardige, SEO-teksten? Dan staat Tekst123 voor je klaar. Bestel direct een tekst, vraag een proeftekst aan of neem contact met me op voor een project op maat. Spreek of mail ik je snel?